Ekoenergija d.o.o.


Ekoenergija d.o.o.

Ekoenergija d.o.o. je  preduzeće u privatnoj svojini, osnovano 2009. god. u Čajetini. Bavimo se inženjeringom, prodajom i ugradnjom ekoloških energetskih sistema za zagrevanje prostora, sanitarne vode i sistemima za preči&s

Nudimo vam izuzetno ekonomičan i ujedno veoma jednostavan sistem grejanja, koji se prilagođava svim vašim potrebama. Mogućnosti su neograničene! Izabrati možete podnu, zidnu, plafonsku ili kombinovanu verziju i postaviti grejne trake gdje god vam to odgovara; ispod ili iznad estriha, ispod ili iznad podnih obloga. Bez obzira na položaj grejnog tela, garantujemo super klimu u prostoru.Ekstremno veliko grejno telo pokriva i do 80% površine poda, zato su i temperature grejanja ekstremno niske. Radi toga nema bojazni od štetnih uticaja na krvotok.

Grejanje funkcioniše bez dimnjaka, prostora za energetiku i cisterni za skladištenje energenata. Za instalaciju Vam je potrebna jedino struja . Dovoljan je niski napon (3-24 V) tako da možete koristiti i energiju iz alternativnih izvora (sunce, vetar...). Bez obzira na upotrebu potpuno bezopasnog, niskog napona, sistem nema ograničenja. Jednako kvalitetno greje pojedinačne prostore kao i čitave zgrade ili hale. Redovnog održavanja nema.

Kvarovi su retki i finansijski zanemarivi.U sferi ekonomičnosti je potrebno spomenuti i potrošnju. Za prvu informaciju da kažemo da za grejanje 50 m2, normalno izolovanog stambenog prostora nikako nebi smeli potrošiti više od 350 kW energije mesečno.
Tako skroman trošak možete smanjiti ili potpuno anulirati nezahtevnim priključkom na alternativne izvore energije.

Karakteristike:

- Niska početna investicija, ekstremno mala potrošnja, zanemarivi troškovi održavanja, trajnost... Jednostavan priključak na alternativne izvore energije!
- Jednakomeran i uravnotežen prenos toplote i skoro idealan temperaturni profil. Izuzetni klimatski uslovi u prostoru!
- Ekstremno veliko grejno telo osigurava ekstremno niske temperature grejanja. Bez negativnih uticaja na krvotok!
- Montaža bez dimnjaka, prostora za energetiku i skladišta energenata (cisterni). Ušteda stambenog prostora 10%!
- Manje prašine, manje pršica (grinje), manje bakterija, manje alergija... Povećanje higijene u objektu!
- Za celovita ili delimična rješenja, za stambene ili radne prostore, za sve vrste podnih obloga... pri novogradnji ili adaptaciji. Upotrebivost bez granica!
- Podno, zidno, plafonsko ili kombinovano grejanje. Brzo i jednostavno!
- Sistem radi na potpuno bezbednih 3-24 V el. napona. Grejne trake je moguće, bez posledica, bušiti ili potopiti u vodu.
- UŽIVAJTE!

Prednosti:
podno-grejanje-e-eco-21. - NISKA POČETNA INVESTICIJA

Za instalaciju našeg grejanja ne morate imati dimnjak, poseban prostor za energetiku niti skladište energenata. Sve što vam treba je običan električni priključak ili izvor alternativne energije. Početni troškovi su zato mnogo manji nego kod rješenja sa kotlovima.

2. - IZUZETNO MALA POTROŠNJA Malu potrošnju grejanje postiže radom bez gubitaka, nisko-temperaturnim (ekonomičnim) režimom i ugodnim temperaturnim profilom.

- Nisko temperaturni (ekonomični) režim delovanja omogućava ekstremno veliko grejno telo. Grejne trake pokrivaju do 80 % površine poda, radi čega ih, za efikasno djelovanje ne treba grejati na više od 35 °C. Logična posledica je minimalna potrošnja. Za napajanje je dovoljan napon 3-24V.

- Minimalne gubitci

Sistem radi bez kotla, zato nema gubitaka u "dimnim gasovima" (do 18 %), gubitaka radi miro­vanja kotla (do 20 %),

niti gubitaka pri prenosu energije (10 %). Iskorištenje energije je 99 %. (Podatci o gubitku kotlova: ZRMK)

I-eco Revolucionarni sistem električnog podnog i zidnog grejanja na 12 Volti- Ugodan temperaturni profil

Radi skoro idealnog temp. profila, tipičnog za podno grejanje (tople noge i hladna glava), prostor, za jednak osećaj topline, grejemo za 2 °C manje nego kod radijatorskog grejanja. Svaki stepen manje, znači uštedu od 6 %.

Komentar o potrošnji verovatno nije potreban.

3. - ZANEMARIVI TROŠKOVI ODRŽAVANJA

Redovnog održavanja jednostavno nema. Znači, nema godišnjih izdataka za održavanje kotla, grejača, pumpi, elektronike, cisterni, dimnjaka, radijatora…itd.

Grejno telo, AL trake, su zaštićene od mehaničkih i hemijskih opterećenja.Bez posledica ih možete bušiti ili potopiti u vodu.Predstavljaju trajno rešenje bez amortizacije.

Sklop za napajanje je jednostavan, pouzdan i dugotrajan.Zato su eventualne popravke jeftine.

4. - STAMBENI PROSTOR

Kad govorimo o ekonomičnosti, moramo spomenuti i to da sa ugradnjom našeg grejanja štedite 10 % stambenog prostora

i da nameštaj možete rasporediti kako vi hoćete, a ne kako vam to diktira položaj radiatora.

UŽITAK -

Izuzetno nizak temperaturni režim i ekstremno veliko grejno telo vam i ne mogu ponuditi ništa drugo nego čisti užitak. Ugođaju smo i posvetili najviše pažnje. Rezultati su sledeći:

Podno grejanje, solarni kolektori - Ekoenergija Mačkat, inženjering, prodaja i ugradnja ekoloških energetskih sistema za zagrevanje prostora, sanitarne vode i sistemima za prečišćavanje otpadne vode- jednak i uravnotežen prenos toplote
- jednaka raspoređenost temperature po podu i u prostoru
- skoro idealan temperaturni profil (tople noge - hladna glava)
- izbor temperaturnog režima za svaki prostor posebno
- prihvatljivost u smislu uređenja prostora
- neuzrokovanje buke, smrada, kruženja prašine i telu štetnih površinskih temperatura
- precizna regulacija
- mogućnost izbora podne, zidne ili kombinovane verzije

Montaža

Ovaj sistem grejanja, praktično nema ograničenja. Može nadoknaditi skoro sve toplotne gubitke zatvorenih prostora, bez obzira na njihovu veličinu ili namenu: od pojedinačnih manjih prostora kao što su kupatila do kompletnih stambenih objekata ili hala.

Pošto se napajaju potpuno bezbednim naponom (3-24V) grejno trake, u smislu sigurnosti, možemo instalirati bilo gdje. PVC folija i bitumenski nanos im osiguravaju veoma dobru hemijsku, hidro i mehaničku zaštitu, tako da su primerene i za spoljnu i za unutrašnju upotrebu. Radi specifične konstrukcije ih bez posledica možemo i probušiti. Funkciju gube jedino ako ih presečemo.

Prerez trake nije katastrofalan jer je možemo veoma jednostavno spojiti.

Montaža je brza i jednostavna, bez obzira da li se radi o novogradnji ili adaptaciji.

Podno grejanje

Podno grejanje, solarni kolektori - Ekoenergija Mačkat, inženjering, prodaja i ugradnja ekoloških energetskih sistema za zagrevanje prostora, sanitarne vode i sistemima za prečišćavanje otpadne vodeGrejno trake obično polažemo pod estrih i na izolaciju, ali ništa manje nisu upotrebive ako ih položimo i na estrih tj. pod podnu oblogu.

Kod adaptacija trake možemo položiti i na postojeće podne obloge. Jedini uslov ja da ih nečim prekrijemo.

Upotrebiti možemo bilo šta: topli pod, laminate, gumu, gips ploče, veštačku travu, keramiku….

Znači, grejno trake dozvoljavaju mokre i suhe estrihe i sve vrste podnih obloga. Kvalitetno će vas greati, gde god ih postavite.

Zidno grejanje

I kod zidne verzije su mogućnosti neograničene. Trake možemo položiti pod ili nad omet. Važno je samo da iza traka (na spoljašnjoj ili unutrašnjoj strani zida) postoji neka izolacija.

Kod suvih adaptacija grejno trake obično prekrivamo gips pločama.

Uz malo truda možemo dobiti grejanje jednakovredno podnom.

Elektronski sklop

Nalazi se u metalnom kućištu veličine 22x35x10 ili 44x35x10.Obično ga ugrađujemo u zid, tako da su, po završenoj montaži, vidni samo poklopac kućišta i termostat. Postoje i druga rešenja, ali ovo je naj praktičnije.

Pošto elektronika ne mora biti u istom prostoru kao grejanje je obično postavljamo na hodnik. U prostoru koji grejemo instaliramo samo termostat.

Ime firme: Ekoenergija d.o.o.
Adresa: Zlatiborski put bb, Mačkat
Radno vreme:
no image
Ime firme: Ekoenergija d.o.o.
Telefon: +38131834370
Mobilni +381646138272
E-mail: office@ekoenergija-mackat.com
WWW: www.ekoenergija-mackat.com