Gučevo-travel


Gučevo-travel

"Gučevo-travel"doo je preduzeće ua turizam i ugostiteljstvo u okviru koga posluje turistička agencija, odmaralište "Vidikovac" na planini Gučevo, etno kompleks "Gučevski vajati" takođe na planini GuÃ

"Gučevo-travel"doo je preduzeće ua turizam i ugostiteljstvo u okviru koga posluje turistička agencija, odmaralište "Vidikovac" na planini Gučevo, etno kompleks "Gučevski vajati" takođe na planini Gučevo.

Gučevski Vajati

Svi koji pozele da nekoliko dana predahnu od "blagodeti" urbanog zivota i da se dobro odmore uz miris vocki u dozrevanju, sveze pokosene trave ili sarekolikog procvetalog lekovitog i sumskog bilja, prizeljkivani mir, potrebnu relaksaciju i rekreaciju po sopstvenoj meri mogu zgodno i jeftino da pronadu na planini Gucevo. Gucevo, je sumovita planina koja je natkrila Banju Koviljacu s juzne strane. Planina i Banja su dva nedeljiva pojma, jer se uslovljavaju i na sto nacina spajaju i prozimaju. Na nadmorskoj visini od 550 m., koja nesumnjivo predstavlja raj za uzivaoce u prirodnim lepotama, bas na mestu odakle se kao na dlanu, sa Guceva vidi Drina, a uz nju s jedne strane Banja Koviljaca, a sa druge strane Republika  Srpska nalazi se Etno kompleks "Gucevski vajati". U sklopu kompleksa nalazi se etno restoran i apartmani za prenociste. Etno kompleks uraden je po uzoru na domacinstva ovdasnjih mestana s kraja 19.i pocetka 20.veka. Mada sagradeno pre godinu dana, tacnije otvoreno 1.maja 2008.godine, ambijentom, lepotom i sadrzajima, ovaj etno kompleks je naprosto utopljen u prirodno okruzenje ovog kraja. Okolo je gusta suma, staze za setnju, lekovito bilje i drugo. Gosti imaju utabane staze do Banje Koviljace koja je udaljena 4 kilometra, staze do vrha planine gde je spomenik srpskim junacima iz Prvog svetskog rata. Gucevski vazduh je pun kiseonika i ozona koji proizvodi bukova suma kojom je 90 % planine Gucevo posumljeno. Kapacitet restorana "Gucevski Vajati" je 50 mesta sa predivnom galerijom i otvorenom bastom sa 150 mesta.

Gostima preporucujemo: jagnjetinu ispod saca, dimljenu jagnjetinu, mladu jagnjetinu na raznju, rostilj na starinski nacin, srneci gulas, sir, kajmak, domace pite, ustipke, kacamak, domace lepinje ispod saca, a svakako najvise preporucujemo nasu domacu rakiju staru 18 godina proizvedenu u centru Podgorine Osecini. Prrenociste gosti mogu obezbediti u tradicionalnim vajatima koji predstavljaju spoj prirode i komfora i u kome preovladava drvo, kamen, cigla.Vajati su kompletno opremljeni (1/2, 1/3, TV,TWC,A/C,kuhinja), tako da zadovoljavaju potrebe savremenog turiste. Gosti u pansionskoj ishrani, zavisno od duzine boravka, imaju mogucnost izbora pansionskih jela po zelji. U dogovoru sa Vama cemo na najbolji nacin organizovati: svecane ruckove i vecere, proslave, rodendane, prolazne ruckove i dr. Ceo kompleks svojom funkcionalnoscu i opremljenoscu pruza mogucnost da se gost odvoji od svakodnevnih problema i, dok je ovde, prepusti se odmoru, opustanju i uzivanju.

Matića Avlija

Svoje mesto u ponudi seoskog turizma Osečine svakako zauzima i etnom kompleks “MATIĆA AVLIJA“,
koji se nalazi na samo 3 km od centra Osečine, na putu Osečina- Ljubovija.
 

Bogatstvo poljoprivrednih domaćinstava raznim vrstama voća, posebno šljivom po čemu je centar Podgorine poznat, malinom i kupinom kao i voćnim prerađevinama od kompota, džemova, marmelada, sokova do rakije šljivovice, onda mlekom i mlečnim proizvodima, mesom, zdravom hranom, u saradnji sa tradicionalno gostoprimljivim domaćinima iz ovoga kraja, uz aktivni odmor, spektar je podgorskih potencijala i pogodnosti, što bi trebalo da bude dovoljno da zadovolji ukuse najprobirljivijih pobornika seoskog turizma koji odluče da odmor provedu u idiličnim predelima Osečine. Svakako najpoznatije za Osečinu i Podgorinu su tradicionalni “Dani šljiva” od 28.08.-30.08.2009 godine.               

Etno kompleks“ MATIĆA AVLIJA“ se sastoji od kuće u kojoj se nalaze kuhinja, dnevna soba, kupatilo i dve spavaće sobe (1/2 sa 2 zasebna ležaja, 1/2 sa francuskim ležajem). Kuća je klimatizovana. U prizemlju kuće nalazi se podrum i kuhinja.

U velikom dvorištu u kome dominiraju razne vrste cveća i manji voćnjak nalaze se i dva vajata kompletno opremljena (TWC, DigitTv, klima uređaj, kuhinja(sa svim pratećim sadržajima)). U prvi vajat koji poseduje prizemlje i sprat mogu se smestit 4 osobe (4 zasebna ležaja).U drugi vajat mogu se smestiti 3 osobe.(1 zaseban ležaj, 1 francuski ležaj). Pored etno kompleksa protiče reka Pecka koja se uliva u Jadar tako da je moguće organizovati ribolov. Bogatstvo šuma omogućava i razvoj lovnog turizma.

Blizina kulturno –istorijskih spomenika, Spomen kompleks u Bratačiću iz Prvog srpskog ustanka, Tešmanov konak iz 19 veka, Spomen kosturnica borcima iz Prvog svetskog rata, stara crkva brvnara u Osečini iz 18 veka, crkva u Peckoj, crkva brvnara u Skadru iz 18 veka, crkva u Gornjem Crnjiljevu, spomen obeležje u Gornjem Crnjiljevu, Rimski most i mnogi drugi učiniće da Vaš odmor u Osečini iskoristite na najbolji mogući način.Na samo 3 km od pansiona “Matić” nalazi se sportsko rekreativni centar “Osečina”. U svom sastavu poseduje Halu sportova sa 450 sedišta, olimpijski bazen, mali bazen sa čistom vodom i velikim stepenom higijene.

Ime firme: Gučevo-travel
Adresa: Bolnička bb,lamela L4, Loznica
Radno vreme:
no image
Ime firme: Gučevo-travel
Telefon: 015875045
Mobilni 0652287977
E-mail: office@gucevotravel.co.rs
WWW: www.gucevskivajati.com